Motto

Pomoz kamarádovi v neštěstí.

Nechtěj být lepší na úkor druhého.

Nekecej a makej.

Na dobrého člověka vzpomínej v dobrém.

Není to moc.

Ale tyhle zákony jsou neúprosné.

A určují charakter lidí.

A také vztahy mezi lidmi.

VASILIJ MARKOVIČ ŠUKŠIN

Foto z poslední akce

Poslední akce

ŽIARSKA DOLINA - 2.- 4.7.1998

Vysokohorská turistika - Roháče

Heslo :

Zvolanie :

Ohlas :

Stretávame sa 2.7. v Demänovskej doline, odtiaľ spoločne odchádzame cez Liptovský Mikuláš do Žiarskej doliny na poľovnícku chatu Lakeť. Chata je drevená, pekná, vôbec nám nevadí, že tu nie je elektrina a WC je len kadibudka.

3.7. sa vydávame na túru smer Žiarska chata, Smutné sedlo, Plačlivô, Žiarske sedlo a späť Žiarska chata. Na tejto chate pochopiteľne pred túrou vykonávame občerstvovacie úkony a vyberáme sa do Smutného sedla. Na túru sa k nám pripája mladá Táňa z Mostu pri Bratislave, ktorá prázdninuje na chate u príbuzných. Po ceste späť z Plačlivého do Žiarskeho sedla prekonávame snehové polia. Lepilo sa na nás množstvo múch, čo môže potvrdiť aj Ďuri Fonos, ktorý si na chvíľu zdriemol v lese cestou späť na Lakeť.

Nakoľko krb v chate Lakeť po založení ohňa dymí, stávajú sa z nás údenáči (najmä, ktorí spia na poschodí). Jeden večer sedíme aj pri ohni vedľa chaty.v

4.7. máme naplánovanú druhú turistickú etapu, ale vzhľadom k nepriaznivému počasiu sa dostávame len k symbolickému cintorínu obetí Západných Tatier, neskôr ideme ku krásnemu, veľkému vodopádu.

Po príchode na chatu Lakeť sa balíme a odchádzame do Španej Doliny, kde sa začína ďalšia turistická akcia.

© 2010 Volfweb